Jak probíhalo soustředění v Řásné

21.08.2016 21:39

Sobota: Příjezd, koupání ve Velkopařezitém rybníku, rozkoukávací trénink a zahájení celotáborové hry na pořádání WOC.

 

Neděle: Při dopoledním tréninku jsme trochu zmokli, odpoledne sháněli pořadatelé WOC povolení k závodu a večer jsme poznali nerovnost světového hospodářství:-) A před spaním jsme ještě probrali dopolední postupy.

 

Pondělí: Ranní rozcvička s plaváním, dopolední hra s přenášením potřeb pro OB, odpolední přebor na krátké trati. Na nejmenší trati zvítězila Bára a na malé trati Nikola před Bětkou a Matym. Při vyhlášení již vítězové nastupovali s novými prapory svých oddílů.

 

Úterý: Při dopolední hře děti zachraňovaly zraněné a ztracené závodníky, při odpoledním tréninku jsme se orientovali hlavně podle potoků a při večerní hře byly skupinky "slepých" závodníků naváděny terénem.

 

Středa: Dopoledne družstva běžela "Sovětské" štafety s omezeným vybavením. Odpoledne jsme se během i chůzí přesunuli na hrad Roštejn, kde jsme se dočkali pěkné noční prohlídky.

 

Čtvrtek: Při dopolední hře se družstva snažila rozmístit po lese kontroly, aniž by je dostihla divoká prasata. Odpoledne byl závod na klasické trati. Všichni už zvládli orientačně náročnější trať, než na začátku soustředění. Na malé trati zvítězil Vítek z Tretry a hned za ním se umístili Matouš a Matyáš. Na nejmenší trati se nejlépe z Fenri vedlo Vojtěchovi (4.) a Kryštofovi (5.). Večer týmy představily svůj závod mistrovství světa, který budou pořádat v pátek.

 

Pátek: Příprava závodů mistrovství světa, štafety v areálu tábora. Odpoledne týmy plnily přání účastníků mistrovství světa a pak si všichni účastníci - trenéři tratě zaběhli. Večer ještě pořadatelé zatančili závodníkovi Ondřejovi tanec Haka a poté vyhlásili vítěze svých tratí. Trenéři na oplátku vyhlásili nejlepší pořadatele - tým SK Togo Lomé. Všichni pak dostali oddílový šátek - nákrčník.

—————

Zpět