Soustředění Milovy 2017

26.08.2017 21:51

Přidán odkaz na pěkné fotky ze soustředění od Helči.

Pátek: Celodenní silný déšť byl nepříjemný, ale trénování a hry jsme neošidili. Dopoledne jsme běželi závod zaměřený na správné odbočování. Odpoledne pak proběhla závěrečná část celotáborové hry. A večer jsme vyhlásili výsledky, pochválili orienťácké pokroky a rozproudila se volná zábava se zpěvem a hraním deskových a karetních her. Táborák nám letos nevyšel:-( Tak se těšíme na příští rok.

 

Čtvrtek: Ranní rozcvička byla s koupáním v rybníce. Pak nás čekal celodenní výlet. Po vyluštění složité šifry se týmy postupně vydávaly na cestu. Na prvním stanovišti tvořily děti nápis z těl a klacků. Přes další stanoviště s úkoly se všichni dostali na Malinskou skálu a dále na Devět skal. Před večeří další koupání a večer diskotéka a scénky k celotáborové hře.

 

Středa: Dopoledne běhací hra v lese, při které jsme obchodovali s informacemi. O poledním klidu jsme kontrolovali pořádek na pokojích - na třetí pokus po půl hodině prošly všechny pokoje:-) Odpoledne jsme na kopci mezi Dráteničkami a Malinskou skálou běželi závod na middlu. Časy pokazila ukradená kontrola, ale do cíle dorazili všichni. Večer připravil Jakub C. na radioaktivní téma.

 

Úterý: Dopoledne klasický trénink podle mapy. Odpoledne chytání zločinců v lese. Před večeří se vodomilové cákali v rybníce a po večeři se všichni snažili proplížit kolem trenérů do klubovny. Kritický třetí den jsme překonali:-)

 

Pondělí: Po nočním survivalu jsme vynechali brzký budíček a rozcvičku. Dopoledne si děti zavařily svaly i mozkové závity při hře Hanojské věže. Před obědem si zájemci zaplavali a odpoledne jsme trénovali směry a azimuty. Někteří závodníci měli tendenci vybíhat z mapy, ale všichni se nakonec našli. Večer proběhl Helenin naučný program totalita obrazem.

 

Neděle: Ráno při rozcvičce odvážlivci vyzkoušeli rybník. Dopoledne byl trénink zaměřený na rychlé mapování v seběhu. Poté se méně unavení vydali ještě na Dráteničky. Odpoledne jsme během dlouhé běžecké hry sbírali suroviny pro průmysl a všichni se opravdu snažili. Během noci probíhal survival v bažinách:-)

 

Sobota: Cesta proběhla v pořádku a v jednu odpoledne jsme dorazili na místo. Po zabydlení byla zahájena celotáborová hra a vyrazili jsme na trénink. První trénink byl na seznámení s terénem krátký a neměřený a všichni našli své kontroly. V úvodním večeru celotáborové hry proběhly volby.

—————

Zpět