Soustředění Doksy

19.08.2018 21:58

Fotky ze soustředění

Odkaz na fotky Tesláků

Krátké zprávy z terénu

sobota: Cesta s překvapením, ale celkem na čas. Ubytování v pastelově barevných chatkách. Odpoledne Sem-tamy v borůvčí. Večer úvod celotáborové hry Stavitelé hradů. Celkem osm týmů.

neděle: Dopoledne okruhy na Oltáříku. Vrstevnicovka překvapivě méně náročná. Odbočovák potrápil kontrolami ve skalách. Odpoledne stanoviště s různými úkoly - popelka, pavučina, překážky, básně, ražení, ... A večer první kartičky do hry. Děti ještě stíhají bech-přehazovanou, koupání v bazéně a mnoho dalšího:-)

pondělí: Dopoledne paměťák ve vedru. Odpoledne Objevování území ve družstvech, ztížené pronásledováním trenéry. "Ten ze Řevnic" byl podle Brňáků nejhorší:-)

úterý: Celodenní výjezd busem na Karolínu. Dopoledne middle ve skalách. Odpoledne sudá-lichá, tedy trať obíhaná ve dvojici, opět v krásných skalách. Terén nám poskytl výborné zkušenosti. Seběhnout omylem vedlejším údolím zamrzí, když musíte zpátky:-) A k obědu řízek v chlebu.

středa: Celý den soutěží do týmové celotáborové hry. Dopoledne skorelauf a SMIK. Odpoledne jsme si vyzkoušeli Temp-O a O-Trail. A pak ještě týmy lovily mince a bloudily poslepu podle lana. Noční orienťák není do soutěže, ale jen pro odvážné.

čtvrtek: Celodenní šifrovačka. Teslácká specialita. Některé šifry dávaly dospělým zabrat, ale děti se s tím popraly výborně. A zdolaly i nepřístupný třetí vrchol Slatinných vrchů. Večer Ondřej uspořádal letní kino.

pátek: Celý den nás provázely silné bouřky. Dopoledne jsme ale nakonec stihli trénink stavěč-sběrač. Ti kteří na začátku týdne ještě bojovali s nacházením kontrol je nyní již dokázali i stavět. Odpolední hra na ekosystémy byla přívalovým deštěm zkrácena ze tří roků na dva, ale i tak děti naběhaly dost.

sobota: Dopoledne jsme se přesunuli za Velký Borný netradičním dopravním prostředkem :-) a běželi dlouhé postupy ve skalách a kopcích. Tedy čtení vrstevnic bylo důležité. Odpoledne micro-o štafetky v týmech. Na zvětšené mapě a v členitém terénu málokdo orazil všechny kontroly správně a pak se potrápil na trestných okruzích. Večer vyhlášení týmovky - hrací plán se zaplnil hrady a vrstevnicemi, zvítězili růžoví. Pak ještě chvíli táborák.

neděle: Dopoledne týmový orienťák ve trojicích. Vždy tři běžci na trati s jedním čipem, tedy záviselo na dobrém plánování. A po obědě už jen cesta domů.

Soustředění se vydařilo, všichni se vrátili celí. Tesláci měli výborně rozvržené a vymyšlené tréninky, tak snad bude pokrok Fenri běžců vidět i v závodní sezóně:-)

—————

Zpět