Podzim 2020

22.08.2020 22:15

Milí Fenri,

rádi bychom Vám napsali několik organizačních informací k letošnímu OB podzimu a zároveň s Vámi sdíleli naše úvahy do delší budoucnosti.

Tréninky:

Pondělní tréninky jsou tradiční, jen jsou posunuty oproti loňsku o půl hodinu později. Možná se v průběhu podzimu bude trochu měnit rozdělení na modrou a červenou skupinu. Začínáme v pondělí 7. září na Sokoláku.

Pondělí:

16:30 – 18:00 modrá skupina

 17:30 – 19:00 červená skupina

Září a říjen na Sokoláku (hřiště nad házenou), od listopadu v tělocvičně Sokola (první půlhodina vždy venku).

Pátek

17:00 – 18:00 fartleky od Skripniků (4 - 7 km) pro červenou skupinu, případně pro samostatné z modré (od 11.9.)

18:00 – 19:30 sauna pro červenou skupinu (asi od listopadu)

Pražský žebříček

Termínovka závodů na podzim doznala změn, navíc jsou kvůli zrušení republikových závodů pražské žebříčky důležité i kvůli zisku licencí, takže jedeme na všechny a na žádné jiné závody. Počítají se nejlepší čtyři. Téměř povinné jsou oba řevnické závody na závěr i závod, který FSP a Fenri pořádají v neděli 13.9. na Houpačce. Pak ještě nejméně jeden, ale lépe více.

Společný Fenri prodloužený víkend 26.9. – 28.9. 2020

Pražský žákovský výběr (kam patří několik našich talentů) odjíždí z PŽ v Řepíně přímo autobusem do Lubence (Lounsko). Tam budou mít soustředění v RS Lubenec na krásné mapě z loňského MČR družstev.

Rádi bychom udělali ve stejný termín, na stejném místě soustředění i pro ostatní děti z Fenri (červenou i modrou skupinu). Je to příležitost dostat se s trenéry na špičkovou mapu a stmelit skupinu. Pokud bude dostatečný zájem, zkusili bychom navrhnout logistiku celé akce. Pravděpodobně budeme potřebovat pomoc některých rodičů, minimálně s dopravou. Napište nám zatím nezávazně, kdo by jel.

Delší vize Fenri …

Orientační běh je krásný sport, vlastně trochu styl života - orienteering a way of living. Naučit se ho, je ale běh na dlouhou trať. Základní dovednosti je potřeba kultivovat opakovanou praxí. Na trénincích dokážeme dát dětem základy, ale aby to úsilí mělo nějaký smysl, je potřeba jezdit na závody.

Červená skupina je dnes fajn parta, v níž je každý důležitý. Někomu to jde více s mapou, jiný je rychlý, někdo zas je důležitý článek skupiny a v brzké budoucnosti může pomoci s tréninkem dětí. Ve „čtrnáctkách“ je však už potřeba vzít to trénování víc vážně a trochu tomu přizpůsobit i životní návyky.

S dětmi z modré skupiny pořád rozvíjíme všestrannost. Dětí je velký počet, další se hlásí, a tak budeme muset udělat časem nějaký výběr. Zvažte proto, prosím, zda je pro děti OB jen další z mnoha kroužků nebo jste ochotní vzít vážně i účast na závodech, soustředěních atd. (Tím nechceme samozřejmě říct, že není skvělé, když jsou děti všestranné a hrají na nějaký hudební nástroj atd. Takoví jsou pak i nejlepší sportovci. Jen musí i orienťák dělat naplno :-) Což je samozřejmě náročné i pro rodiče.

 

Ondra a trenéři

—————

Zpět