Akce, novinky a změny v novém roce

04.01.2016 23:25

Milí rodiče, orientační běžci,

orienťák nás stále baví a máme radost z prvních úspěchů našich svěřenců. Kam se ubírá naše přemýšlení o orienťáku v Řevnicích v roce 2016?

1.      Čtvrteční tréninky zůstávají při starém. Čtvrtek 14:30 – 16:00. Leden – duben trénujeme v tělocvičně Sokolovny s půlhodinou rozběhání venku. Katka vyzvedává děti v družině. Na běhání venku prodyšnou bundu/mikinu, rukavice, něco na hlavu – do tělocvičny nezbytně boty na dovnitř!  Od května se pak vrátíme na Sokolák blíže k lesu.

2.      Přes zimu bychom rádi udělali pár společných tréninků pro děti i rodiče. Cílem těchto tréninků je „zlepšit si mapu“, naučit rodiče, na jaké mapové techniky děti zvykáme a zažít něco pěkného společně. První trénink plánujeme již tuto sobotu 9. ledna od 10:30 do Havlíčkových sadů. Sraz na severním konci Havlíčkových sadů u kohouta.

3.      Rádi bychom se s dětmi dostávali ještě více do lesa. Počítáme, že se na jaře zúčastníme cca. 3-5 závodů o víkendech a několika červnových středečních závodů. Částečně budeme potřebovat pomoc s dopravou na závody. Zároveň platí, že orientační běh je sportem pro celou rodinu, takže se pasivní odvoz ideálně mění na aktivní závodění.

4.      Domluvili jsme se s naším mateřským oddílem Fakulta stavební Praha o podpoře a měníme trochu organizační strukturu. Máme právní subjektivitu: Fenri – sporty v přírodě, z.s. Přihlašovat na závody se budeme ale jako Fakulta stavební Praha. Zkratka je stejná FSP. Je to takto jednodušší, protože Fakulta stavební Praha je již registrovaným oddílem v Českém svazu orientačních sportů (ČSOS). Jako Fenri máme svoji vlajku, znak a necháváme si vytisknout dvě mapy: Lesní divadlo a Havlíčkovy sady.

5.      Finančně si polepšíme. Příspěvky pro děti snižujeme na 700,- Kč na pololetí. V této částce je zahrnuto i startovné na závodech. Pokud se rodiče chtějí aktivně zapojit mezi orientační běžce a být registrovanými závodníky ČSOS přes Fakultu stavební Praha, mohou zaplatit roční registrační poplatek do oddílu 300,- Kč.

6.      Vzhledem k registraci do ČSOS a dalším úředním záležitostem budeme potřebovat vyplnit přihlášky do Fenri. Přihlášky v nejbližší době vytvoříme a rozdáme dětem. Prosíme pak o rychlé vyplnění a odevzdání.

7.      Soustředění: O Velikonocích jede Fakulta stavební společně s Tretrou Praha na soustředění do Starého města pod Landštejnem. Spí se v ubytovně s plnou penzí. Akce je určena spíš pro rodiče s dětmi. Budeme rádi, když se přidáte. Plány na léto teprve vznikají. 

—————

Zpět